mche-lee-pc91jm1dlwa-unsplash-1

Platform Perspectief Jongeren: ‘Voorkom scholensluiting met een duurzame aanpak’

Publicatie:
13 januari 2022 - 8:00 uur

Het Platform Perspectief Jongeren (PPJ) heeft het kabinet geadviseerd om meer te investeren in betere ventilatie en voldoende leraren. Alleen zo kunnen scholen tijdens een pandemie open worden gehouden. Een structurele aanpak van het lerarentekort en een veilige en goed geventileerde leer- en werkomgeving voor kinderen, jongeren en leraren zijn volgens het PPJ essentieel om positieve effecten van de NPO-gelden te kunnen verwachten. Het PPJ is een onafhankelijke commissie die de minister adviseert over het nationaal programma onderwijs.

Schoolsluitingen zouden niet op tafel moeten liggen bij een afweging van de maatregelen om de pandemie te beheersen, aldus het platform in haar eerste advies. De vraag moet vooral zijn wat nodig is om onderwijs aan leerlingen en studenten op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen.

De commissie is uiterst kritisch over het gebrek aan goede onderwijshuisvesting. Al voor corona kregen veel leerlingen en studenten les in gebouwen die niet aan de minimale gezondheidseisen voldeden, en nu is dat nog zichtbaarder geworden. Dit urgente probleem vereist een forse investering, aldus de adviescommissie. Daarbij gaat het om zowel het inhalen van achterstallig onderhoud als om nieuwe investeringen, waarbij het wegwerken van de ventilatie-achterstand het meest urgent is.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding