lunchcollege-5

Lunchcollege met Steven de Waal: 'Eén bal op de paal en het bestuur deugt niet'

Publicatie:
03 mei 2021 - 8:00 uur

Wat kunt u - als toezichthouder - leren van de bestuurlijk turbulente wereld van voetbal?

20 mei | 12:00 - 12:50 | Lunchcollege met Steven de Waal

Thema: maatschappeiljk leiderschap: lessen en inzichten uit de bestuurlijk turbulente wereld van voetbal, toepasselijk voor Raden van Toezicht in het onderwijs en de kinderopvang.

'Eén bal op de paal en het bestuur deugt niet'
In de ogen van Dr. Steven P.M. de Waal ligt de slag naar intern toezicht in het onderwijs zeer voor de hand, zowel in de omgang met mogelijke publieke en bestuurlijke turbulentie als in inzetten op maatschappelijk leiderschap. Hij beschouwt deze lunchsessie als een dialoog met collega’s: hij heeft bijgedragen aan het laatste congres van de VTOI-NVTK over de noodzakelijke omgang met stakeholders en is nu voorzitter van het ROC Midden Nederland. Hij ziet ernaar uit zijn inzichten en ervaringen te delen. Na afloop van het college is er gelegenheid om vragen te stellen.

Voorproefje lunchcollege
Lees hier alvast een voorproefje op het college van Steven de Waal: 'Eén bal op de paal en het bestuur deugt niet' uit het tijdschrift Goed Bestuur & Toezicht, december 2020.

Sluit u online aan? Meld u aan via onderstaand formulier.

Over de spreker
Dr. Steven P.M. de Waal heeft ruim 12 jaar in het bestuur van FC Utrecht gezeten, startend vanuit een zeer turbulente periode met publieke ruzies en bestuurlijke crises, zoals we dat vaak kennen van betaald voetbal. Hij is in diezelfde tijd gepromoveerd op de waarde(n) van maatschappelijk leiderschap, een steeds actueler en belangrijker onderwerp. Hij vergeleek in dat proefschrift civil leaders vanuit verschillende private governance contexten, namelijk for-profit, non-profit en active citizenship, alledrie contexten die hij van binnenuit en in verantwoordelijke functies kent.

steven-de-waal

Schuift u bij het online lunchcollege aan?
Kortom, schuift u donderdag 20 mei aan bij het online lunchcollege met Steven de Waal over maatschappelijk leiderschap? Meld u aan via onderstaand formulier.

Spreker
Dr. Steven P.M. de Waal, voormalig bestuurder FC Utrecht, auteur, opiniemaker en voorzitter Public Space Foundation

Thema
Maatschappelijk leiderschap: lessen en inzichten uit de bestuurlijk turbulente wereld van voetbal, toepasbaar op toezichthouderschap in het onderwijs en kinderopvang

Datum
Donderdag 20 mei

Tijd
12:00 – 12:50

Aanmelden
Meld u aan via onderstaand formulier.

* Bij afmelding vóór 19 mei worden geen kosten in rekening gebracht. Zegt u later af? Dan wordt €25 euro administratiekosten in rekening gebracht.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding