header-cao-2022-img_9248-vervaagd-bord

Leden stemmen in met Cao Bestuurders Funderend Onderwijs

Publicatie:
12 september 2022

Tussen 22 augustus en 12 september konden leden van de VTOI-NVTK hun stem uitbrengen op het onderhandelingsakkoord voor bestuurders in het funderend onderwijs, dat VTOI-NVTK overeenkwam met de Vereniging van Onderwijsbestuurders (VvOB) .
Van de leden van VTOI-NVTK stemde 93% in, 5% stemde blanco en 2% wees het akkoord af. Ook de leden van de VvOB stemden in meerderheid voor de nieuwe cao.

Deze cao is de eerste cao voor bestuurders van zowel primair als voortgezet onderwijs. De bestuurders funderend onderwijs worden daarom opnieuw ingepast in deze nieuwe cao.
Leden konden bij het stemmen hun antwoord toelichten. Veel ja-stemmers waren positief over een goede, evenwichtige integratie van twee cao’s in één Cao voor Bestuurders Funderend Onderwijs. De blanco- en nee-stemmers bleken vragen te hebben over rechtspositie, de verschillen in complexiteit tussen PO en VO en de handelingsruimte voor contextgebonden omstandigheden. Ook in de online ledenbijeenkomsten werden vragen gesteld. In het ledenportaal van onze website gaan we hier nader op in.

Leden kunnen met vragen of opmerkingen terecht op het speciaal opengestelde mailadres: caobestuurder@vtoi-nvtk.nl. De volledige cao-tekst is hieronder terug te vinden.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding