malte-helmhold-mqmuv-3jaoc-unsplash

17 juni: Webinar 'Hoe houd je toezicht in een samenwerkingsnetwerk van jeugdzorg en onderwijs'? 

Publicatie:
03 juni 2021

Op donderdag 17 juni van 15.00-17.00 uur organiseert de NVTZ samen met de VTOI-NVTK een digitale bijeenkomst over kwetsbare groepen in de jeugdzorg en het organiseren van samenwerkingsverbanden om hen betere hulp te kunnen bieden. 
Verschillende rapporten wijzen uit dat juist deze kinderen en jongeren extra getroffen zijn door de maatregelen rondom Corona, door het wegvallen van (fysiek) onderwijs en veranderingen in de zorg. Daarnaast krijgen zij in veel gevallen niet meteen de hulp die zij nodig hebben; kinderen in nood staan gemiddeld tien maanden op een wachtlijst. Een veelgenoemde mogelijke manier om de jeugdzorg beter te organiseren en daarmee kinderen sneller en beter hulp te kunnen bieden is de netwerkaanpak. Bij veel toezichthouders roept dit de vraag op wat hun rol is in zo’n samenwerkingsnetwerk en hoe zij daar toezicht op kunnen houden. 

In deze onlinebijeenkomst deelt Willem van Leeuwen, onder meer voorzitter van de rvc van Dudok Wonen, onafhankelijk voorzitter van Samenwerkingsverband passend Onderwijs en docent aan het Erasmus Governance Insitute, zijn eigen ervaring als toezichthouder binnen samenwerkingsverbanden. Hoe geeft hij invulling aan zijn rol en hoe verloopt de samenwerking tussen de verschillende partijen? Daarnaast wordt er een casus vanuit het programma Met Andere Ogen besproken. Dit programma heeft als doel om de samenwerking tussen onderwijs, zorg en jeugd te versterken zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Wat is nodig vanuit het toezicht om de samenwerking rondom kinderen en jongeren te kunnen verbeteren? Natuurlijk zullen we naar aanleiding van de presentaties met elkaar in gesprek gaan er is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. 

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via deze link

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding