national-cancer-institute-n_aihp118p8-unsplash

Handreiking schooladvisering po naar vo

Publicatie:
15 oktober 2020

De nieuwe handreiking schooladvisering helpt basisscholen een passend en goed schooladvies te geven aan hun leerlingen in groep 8. Omdat het schooladvies leidend is bij de toelating tot het voortgezet onderwijs, is het belang van een goed advies extra groot. De handreiking schooladvisering ondersteunt leerkrachten, intern begeleiders en schoolleiders bij de totstandkoming van het schooladvies van leerlingen in groep 8.

Daarnaast kan het onderwijsprofessionals helpen bij het maken of bijstellen van een plan voor de schooladviesprocedure. De handreiking biedt de meest recente wet- en regelgeving rondom schooladvisering en de eindtoets, maar ook onderzoek, concrete tips en inspirerende praktijkvoorbeelden. De scholen in het voortgezet onderwijs spelen een belangrijke rol in het creëren van een soepele overgang voor zowel leerling als scholen.

Het is van belang dat leerlingen op een passende plek komen, dat ze een warme overdracht hebben en dat er een doorlopende leer- en ontwikkellijn gerealiseerd wordt. De leerlingen die schooljaar 2020 gestart zijn in het voortgezet onderwijs hebben in groep 8 geen eindtoets gehad. Zij worden dit jaar extra goed gevolgd om te kijken of ze op het juiste niveau zijn ingestroomd.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding