junior-reis-c7kxs1aa4v8-unsplash

Directeur Amfi modeopleiding stapt op

Publicatie:
13 januari 2022 - 8:00 uur

Directeur Dirk Reynders van de modeopleiding Amfi in Amsterdam vertrekt. Er was veel kritiek op zijn functioneren sinds een groot aantal studenten en ex-studenten vorig jaar een boekje opendeden over de ‘giftige cultuur’ die op het instituut zou heersen. Reynders laat weten dat hij zichzelf niet de aangewezen persoon vindt om van AMFI ‘een veilige leerplek te maken’.

Dat meldt de website HvanA, gelieerd aan de Hogeschool van Amsterdam, waar AMFI onderdeel van is. Studenten vertelden in maart 2021 aan RTL Nieuws hoe ze publiekelijk werden afgekraakt en daar fysiek en emotioneel aan onderdoor gingen. Studenten die aan de bel trokken, voelden zich vaak niet serieus genomen. Ze vertelden ook dat ze regelmatig publiekelijk te schande worden gezet en mentaal de grond in worden geboord tijdens presentaties of ‘feedbackmomenten’.

Daarop eisten Time to tell Amfi en Asva Studentenunie het vertrek van Reynders en het hoofd van de designopleiding van Amfi. Deze laatste is sinds juni niet meer actief op de modeschool. Reynders kreeg van de studenten het verwijt de problemen niet echt aan te pakken, maar alleen aan ‘window dressing’ te doen. Hij verdedigde zijn positie destijds fel, maar heeft nu alsnog besloten dat de veranderingen op Amfi ‘beter door een andere persoon kunnen worden geleid’.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding