chris-liverani-viebsozh6m4-unsplash

D66 wil eindexamens over meerdere maanden spreiden

Publicatie:
15 oktober 2020

De eindexamens moeten volgend jaar vanwege corona verspreid worden over de maanden mei, juni en zo nodig juli. Dat wil D66-Kamerlid Van Meenen. Hij wijst erop dat leerlingen bij het examen urenlang met meer dan dertig personen in een ruimte zitten. Bovendien geeft spreiding meer tijd voor een goede voorbereiding op de examens.

Van Meenen: ‘Helaas weten we niet hoe lang corona nog duurt. Laten we in deze toch al onzekere tijden extra chaos voorkomen. Leerlingen moeten zoveel mogelijk door kunnen gaan met werken aan hun toekomst. En dat betekent ook dat ze door kunnen stromen naar hun vervolgopleiding. Daarom wil ik dat we beginnen met het treffen van alle voorbereidingen om eindexamens verspreid af te kunnen nemen.’

Van Meenen: ‘Leraren en alle ondersteunende medewerkers leveren topprestaties. Daar heb ik veel waardering voor. Door corona is school compleet anders dan anders. En dat brengt meer stress met zich mee. En dat geldt zeker ook voor de eindexamens die leerlingen vaak toch al spannend vinden. De voorbereidingen op de centrale examens zijn nu ook gewoon moeilijker. Daarom is het goed om de schoolexamens zwaarder mee te laten tellen en de centrale examens minder.’ Van Meenen denkt daarbij aan een weging met een verhouding van 70/30 tussen het schoolexamen en het centrale examen.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding