steve-johnson-wpw8shobtsy-unsplash

Anti lhbti-school eist wijziging rapport onderwijsinspectie

Publicatie:
02 september 2021 - 8:00 uur

Tijdens het kort geding dat de reformatorische middelbare school Gomarus in Gorinchem heeft aangespannen tegen Inspectie van het Onderwijs is duidelijk geworden dat het Gomarus niet aan de verplichting voldoet om met name lhbti-leerlingen een veilige omgeving te bieden. Maar het inspectierapport zal nog niet worden gepubliceerd, ondanks de gewoonte dat dergelijke rapporten nooit worden aangepast na te zijn geschreven. Gomarus zegt zich niet te herkennen in bepaalde passages in het rapport, vindt dat die een onjuist beeld geven en eist daarom wijzigingen.

Aanleiding voor het onderzoek van de inspectie is een artikel in NRC, waarin oud-leerlingen vertellen dat ze gedwongen werden voor hun homoseksuele gevoelens uit te komen tegenover hun ouders, terwijl ze daar zelf niet aan toe waren. De oud-leerlingen zeggen dat ze de keuze kregen om het zelf aan hun ouders te vertellen, of dat de school dat zou doen. ‘Je ouders staan al bij de balie.’ Toen ze in paniek raakten en weg wilden, draaide de zorgcoördinator de deur van de kamer op slot. Het Gomarus wijst het praktiseren van homoseksualiteit ‘op bijbelse gronden’ af.

De school eist dat het onderzoek pas gepubliceerd mag worden als bepaalde passages zijn aangepast. ‘Publicatie is prima, mits het recht doet aan de feiten en de situatie op school’, aldus de advocaat van de school. Op 7 september doet de rechter uitspraak.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding